02.01.2023 PONIEDZIAŁEK | |
I Śniadanie:
II Śniadanie: Obiad:
Podwieczorek: |
Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i plasterkami ogórka kiszonego D: Kawa zbożowa na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina/dżem Alergeny: mleko, gluten
Jabłka Spaghetti z czerwonej soczewicy, surówka wielowarzywna z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: bez zmian Alergeny: gluten, seler Barszcz czerwony z ziemniakami, jogurt naturalny z wiśniami, herbatniki D: mleko kokosowe z wiśniami, ciastka bezglutenowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler |
03.01.2023 WTOREK | |
Śniadanie:
II Śniadanie: Obiad:
Podwieczorek: |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, plasterki pomidora malinowego i papryki żółtej, herbata owocowa D: Płatki jaglane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado i papryki Alergeny: mleko, jajka, gluten
Banany, jabłka Gołąbki drobiowe bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, mizeria z koperkiem i jog. greckim, kompot porzeczkowo-śliwkowy D: bez jajek, bez glutenu, pulpecik z soczewicy, sałatka z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten Zupa kalafiorowa z ryżem, budyń kakaowy, chrupki kukurydziane D: budyń na napoju jaglanym, chrupki kukurydziane Alergeny: mleko, seler |
04.01.2023 ŚRODA | |
I Śniadanie:
II Śniadanie: Obiad:
Podwieczorek: |
Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, wędliną drobiową i wieprzową, plasterki ogórka zielonego i papryki czerwonej, rumianek D: Makaron bezglutenowy na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem Alergeny: mleko, gluten
Winogrona, jabłka Kurczak w sosie meksykańskim, ryż jaśminowy, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: soczewica w sosie meksykańskim Alergeny: seler Zupa z ciecierzycy z ziemniakami, serek waniliowy z musem z moreli D: mleko kokosowe z morelami Alergeny: mleko, gluten, seler |
05.01.2023 CZWARTEK | |
I Śniadanie:
II Śniadanie: Obiad:
Podwieczorek: |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, mięta D: Płatki kukurydziane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado Alergeny: mleko, gluten
Mandarynki, jabłka Pulpeciki z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki z brzoskwiniami i jog. naturalnym, fasolka żółta gotowana, kompot wiśniowo-truskawkowy D: bez jajek, bez glutenu, pulpecik z soczewicy/ drobiowy, sałatka z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, gluten Krupnik z kasza pęczak, panna cotta z jogurtów z musem malinowo- wiśniowym D: krupnik z kaszą krakowską, panna cotta z mleka kokosowego z musem malinowo- wiśniowym Alergeny: mleko, gluten, seler |
Załączniki
-
1
2-5 styczeń 2023
Wielkość pliku: 28 KB