Jadłospis 2-5 styczeń 2023

02.01.2023 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym i plasterkami ogórka kiszonego D: Kawa zbożowa na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina/dżem Alergeny: mleko, gluten

Jabłka

Spaghetti z czerwonej soczewicy, surówka wielowarzywna z  jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: bez zmian Alergeny: gluten, seler

Barszcz czerwony z ziemniakami, jogurt naturalny z wiśniami, herbatniki D: mleko kokosowe z wiśniami, ciastka bezglutenowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

03.01.2023 WTOREK
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, plasterki pomidora malinowego i papryki żółtej, herbata owocowa D: Płatki jaglane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado i papryki Alergeny: mleko, jajka, gluten

Banany, jabłka

Gołąbki drobiowe bez zawijania w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, mizeria z koperkiem i jog. greckim, kompot porzeczkowo-śliwkowy D: bez jajek, bez glutenu, pulpecik z soczewicy, sałatka z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa kalafiorowa z ryżem, budyń kakaowy, chrupki kukurydziane D: budyń na napoju jaglanym, chrupki kukurydziane Alergeny: mleko, seler

04.01.2023 ŚRODA
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, wędliną drobiową i wieprzową, plasterki ogórka zielonego i papryki czerwonej, rumianek D: Makaron bezglutenowy na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem Alergeny: mleko, gluten

Winogrona, jabłka

Kurczak w sosie meksykańskim, ryż jaśminowy, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy D: soczewica w sosie meksykańskim Alergeny: seler

Zupa z ciecierzycy z ziemniakami, serek waniliowy z musem z moreli D: mleko kokosowe z morelami Alergeny: mleko, gluten, seler

05.01.2023 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem, mięta D: Płatki kukurydziane na napoju jaglanym/orkiszowym/migdałowym/sojowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado  Alergeny: mleko, gluten

Mandarynki, jabłka

Pulpeciki z dorsza w sosie koperkowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki z brzoskwiniami i jog. naturalnym, fasolka żółta gotowana, kompot wiśniowo-truskawkowy D: bez jajek, bez glutenu, pulpecik z soczewicy/ drobiowy, sałatka z oliwa z oliwek Alergeny: mleko, gluten

Krupnik z kasza pęczak, panna cotta z jogurtów z musem malinowo- wiśniowym D: krupnik z kaszą krakowską, panna cotta z mleka kokosowego z musem malinowo- wiśniowym Alergeny: mleko, gluten, seler

Załączniki

Scroll to Top
Skip to content