Jadłospis | Żłobek nr 3

JADŁOSPIS

 

Jadłospis 23-27.11.2020r.

 

 

Poniedziałek: 23.11.2020

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta  z pieczonego bakłażana, herbatka owocowa do picia.

Dieta : pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: gruszki, kiwi, jabłka,  woda

Obiad: Bitki wieprzowe, kasza kuskus, buraki gotowane, sałata z kiełkami i jogurtem, dieta z oliwą, kompot śliwkowy.

II część obiadu: Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką.

Podwieczorek: Ciasto migdałowe, jogurcik jagodowy, dieta napój jaglany.

Wtorek: 24.11.2020

Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, sałatą i ogórkiem. Świeża mięta z cytryną do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  banany, winogrona, jabłka, woda

Obiad: Kotlecik z ciecierzycy, ziemniaki z koperkiem, szpinak gotowany, surówka wielowarzywna z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot truskawkowy.

II część obiadu: Zupa koperkowa z ryżem

 

Podwieczorek: Leniwe kluseczki z masłem i cukrem trzcinowym, dieta kluseczki z musem z czereśni.

 

Środa: 25.11.2020

Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli z nutką czosnku. Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia.

Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomelo, melon, jabłka, woda

Obiad: Kaszotto (kasza pęczak, mięso, bakłażan, warzywa), surówka z selera i ananasa z żurawiną i jogurtem, dieta z oliwą. Kompot malinowy.

II część obiadu: Zarzutka z ziemniakami i majerankiem

Podwieczorek: Puding z mleka kokosowego i nasion chia.

Czwartek: 26.11.2020

Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek truskawkowy. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: mandarynki, mango, jabłka, woda

Obiad: Gołąbki po góralsku, ryż na sypko z natką, surówka z rzodkiewki z jogurtem, dieta z oliwą.

Kompot gruszkowo-jagodowy.

II część obiad: Zupa ogórkowa  z ziemniakami.

Podwieczorek: Babeczki pieguski z makiem i orzeszkami, mleko modyfikowane do picia.

Piątek: 27.11.2020

Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, papryką. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: pomarańcze, kaki, jabłka, woda

Obiad: Łosoś w sosie śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem gotowana, surówka z pora, kwaszonego ogórka, jabłka z oliwą. Kompot żurawinowy.

 II część obiadu: Zupa paprykowo –pomidorowa z kluseczkami.

Podwieczorek: Sernik na zimno z brzoskwinią na biszkoptach, dieta galaretka owocowa, chrupki.

Przejdź do treści