Jadłospis 17-21.04.2023

Poniedziałek: 17.04.2023

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, bułeczka z masłem, pasta z jajka, bobu i szczypiorku . Herbatka owocowa.

Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m ryżowa z owocami.

II śniadanie: gruszki, pomarańcze, woda

Obiad: Gołąbki w sosie pomidorowym, ryż na sypko, sałata z rzodkiewką i ogórkiem z jogurtem, dieta  z oliwą. Kompot malinowy.

II część obiadu: Zupa neapolitańka z mozzarellą i kluseczkami.

Podwieczorek: Sernik na zimno z brzoskwiniami, dieta sernik na mleku roślinnym z owocami, herbatniki.

 

Wtorek: 18.04.2023

Śniadanie: Kakao na mleku, kanapka z masłem, jajecznica z cukinią, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Mięta  z cytryną. Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie: banany, jabłka, woda

Obiad: Kotlet z cieciorki, ziemniaki z koperkiem, szpinak świeży duszony, surówka z pomidorów, jabłka i cebulki z oliwą. Kompot borówkowy.

 II część obiadu: Zupa koperkowa z kasza jaglana.

Podwieczorek: Leniwe kluseczki, dieta kluseczki śląskie na słodko.

 

 

 

Środa: 19.04.2023

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli, suszonych pomidorów z nutką czosnku.  Herbatka imbirowo- cytrynowa do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m ryżowa.

II śniadanie: jabłka, winogrona, woda

Obiad: Klopsiki w sosie chrzanowym, kasza gryczana, kapusta czerwona gotowana, surówka z pora, marchewki, jabłka z oliwą. Kompot wiśniowy.

II część obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, natką.

Podwieczorek: Legumina na mleku z kasza manną i truskawkami, dieta na mleku roślinnym.

 

Czwartek: 20.04.2023

Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwiniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.

II śniadanie:  jabłka, mandarynki, woda

Obiad: Zraziki z indyka w sosie ziołowym, makaron pełnoziarnisty, fasolka szparagowa gotowana, surówka z buraczków, jabłka z oliwą. Kompot wieloowocowy.

II część obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami z natką.

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane z rodzynkami.

 

Piątek: 21.04.2023

Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową/wieprzową sałatą i rzodkiewką. Herbatka rumiankowa.

II śniadanie: banany, jabłka, woda

Obiad: Ryba faszerowana, ziemniaki z koperkiem, marchew z groszkiem gotowana, surówka z kiszonej kapusty, jabłka z oliwą. Kompot śliwkowy.

 II część obiadu: Zupa pomidorowa z ryżem, koperkiem, zabielana mlekiem kokosowym.

Podwieczorek: Drożdżowe ciasto, maślanka morelowa, dieta napój migdałowy z morelami, placuszek z jabłkiem.

Scroll to Top
Skip to content