Jadłospis 07-11.02.2022r.
Poniedziałek: 7.03.2022
Śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku, kanapka z masłem, pastą z awokado, jajka i groszku.
Dieta: pieczywo z masłem flora, wędliną, kaszka b/m ryżowa z owocami.
II śniadanie: gruszki, kiwi, woda
Obiad: Zapiekanka makaronowa, surówka z cykorii i pomarańczy z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wiśniowy.
II część obiadu: Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
Podwieczorek: Ryż zapiekany z jabłkiem i sosem waniliowo- jogurtowym.
Wtorek: 8.03.2022
Śniadanie: Mleko cynamonowe, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem . Napój imbirowo-miodowo-cytrynowy do picia. Dieta: pieczywo z masłem flora, szynką kaszka b/m ryżowa z owocami.
II śniadanie: banany, jabłka, woda
Obiad: Kotlecik mielony, ziemniaki z koperkiem, bukiet jarzyn, sałata z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot morelowy.
II część obiadu: Zupa krupnik ryżowy ze świeżą kolendrą.
Podwieczorek: Naleśniki z serkiem białym waniliowym, dieta z dżemem.
Środa: 9.03.2022
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli, suszonych pomidorów, nutką czosnku. Mięta świeża z cytryną. Dieta pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m ryżowa.
II śniadanie: mango, winogrono, woda
Obiad: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana, surówka z kiszonego ogórka i papryki. Kompot truskawkowy.
II część obiad: Zupa krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym.
Podwieczorek: Ciasto kokosowe, mleko, dieta mleko modyfikowane.
Czwartek: 10.03.2022
Śniadanie: Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami. Herbatka owocowa. Dieta: pieczywo z masłem flora i szynką, kaszka b/m bobovita.
II śniadanie: mandarynki, jabłka, woda
Obiad: Gulasz drobiowy, kasza gryczana z natką, buraczki gotowane, mizeria z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot śliwkowy.
II część obiad: Kapuśniaczek z ziemniakami, majerankiem.
Podwieczorek: Budyń czekoladowy, biszkopty, dieta budyń na mleku migdałowym, chrupki.
Piątek: 11.03.2022
Śniadanie: Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, kiszonym ogórkiem. Herbatka rumiankowa. Dieta: pieczywo z masłem flora, kaszka b/m ryżowa.
II śniadanie: melon, pomarańcze, woda
Obiad: Ryba po grecku, ziemniaki z koperkiem, surówka z rzodkwi białej, jabłka z jogurtem, dieta z oliwą. Kompot wieloowocowy.
II część obiadu: Zupa jarzynowa z kaszą orkiszową.
Podwieczorek: Szarlotka, mleko.