JADŁOSPIS NA OKRES 12-16.10.2020 r.

              JADŁOSPIS NA OKRES 12-16.10.2020 r.

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD I faza OBIAD II faza (zupa) PODWIECZOREK
Poniedziałek

12.10.2020

Drobny makaron bez jajeczny na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z ciecierzycy i awokado z plasterkiem papryki ( d b/pm/mk/ –  masło flora, pieczywo mieszane, dżem, kaszka ryżowa). Herbatka z limonką i miodem.

II śniadanie: kiwi, jabłko, winogrono. D b/cytrusów/midu/jabłka/drobno-pestkowców-gruszka, herbatka bez cytryny i miodu.

Bitki wołowe ( d b/wołowiny – kotlecik z filetu z indyka ), ryż czerwony na sypko z natką ( d b/natki-ryż bez dodatku natki), bakłażan gotowana na jarzynkę, sałatka z pomidorów koktajlowych z cebulką i olejem ( d b/pomidora-surówka z marchewki)

Kompot mango – ananasowo-malinowy.

Zupa kalafiorowa z warzywami, ziemniakami i  natka pietruszki, zabielana jogurtem.

D b/pm – zupa bez zabielania.

D b/pora/pietruszki/selera/natki-zupa kalafiorowa z marchewką.

Koktajl kefirowy z bananami, borówką i migdałami zmielonymi, wafelki, orzechy włoskie do pochrupania. D b/pm-

przecier owocowy, soczek. Woda do picia.

        Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja Gluten, jaja  kurze, seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego,
Wtorek

13.10.2020

Kakao  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mozzarella z ogórkiem świeżym i papryką, herbatka z świeżą miętą do picia. D b/mk/pm/kakao – pieczywo mieszane, dżemem, masło flora, kaszka ryżowa.

II śniadanie: jabłko,  banany, maliny.

D b/jabłka/drobno-pestkowców -banany.

Potrawka z indyka, kasza jaglana na sypko, buraczki z żurawiną gotowane na jarzynkę, surówka z selera z jabłkiem, rodzynkami i sezamem ( d b/jabłka/selera/rodzynek – surówka z marchewki ). Kompot mango – wiśniowy. D b/drobno-pestkowców -kompot wiśniowy. Zupa warzywna z ziemniakami na wywarze z jarzyn z zieleniną .

D b/pora/selera/pietruszki/natki- zupa barszczyk czerwony z marchewką,

Ciasto biszkoptowe z jagodami, mleko do picia, figi i daktyle do pochrupania. D b/pm/jaja/mk –mus owocowy, soczek.

Woda do picia.

 

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja Gluten, jaja  kurze,  seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego,
Środa

14.10.2020

 

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem pomidorkiem koktajlowym i rzodkiewką, herbatka rumiankowa z limonką, (d/mk/pm/pomidora/cytrusów- masło flora, pieczywo mieszane, dżem,  kaszka bezmleczna, rumianek bez limonki ).

II śniadanie:  jabłka, banany, gruszka.

D b/jabłka/banana- gruszka.

Mintaja, ziemniaki słodkie z koperkiem, brukselka gotowana, surówka z kolorowej papryki i kiszonego ogórka z olejem. Kompot  wiśniowo-śliwkowo-jagodowy. Zupa krupnik z kaszy krakowskiej  z warzywami i siemieniem lnianym,  natka pietruszki. D b/pora/selera/natki/pietruszki-zupa krupnik z marchewką. Serek o smaku jagodowym z proso ekspandowym i migdałami mielonymi, wafle suche, orzechy piniowe do pochrupania.

D b/pm-przecier owocowy,  Napój migdałowy i woda do picia.

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, seler, białko mleka krowiego
Czwartek.

15.10.2020

 

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, sezamem i szczypiorkiem, herbata owocowa z limonką (d b/mk/pm/cytrusów- pieczywo mieszane lub wafle kukurydziane lub ryżowe, dżem, masło flora, kaszka bezmleczna, herbatka bez limonki ). II śniadanie: jabłka, pomarańcze, gruszka.

D b/cytrusów/pomarańczy/jabłek-gruszka.

Klopsiki z szynki ( d b/wieprzowiny-filet z indyka ) w sosie ziołowo-chrzanowym, makaron b/jajeczny z natką pietruszki ( d b/natki-makaron bez dodatku natki ), szparagi gotowane na jarzynkę, surówka z kapusty kiszonej i jabłka z marchewką .  Kompot borówkowy.

D b/jabłka- surówka bez dodatku jabłka.

Zupa marchewkowo-imbirowa z sezamem na wywarze z jarzyn z ziemniakami, koperkiem.

D b/pora/selera/pietruszki-zupa marchewkowa bez pora, selera, pietruszki.

Placuszki z borówkami i brzoskwiniami i migdałami,  D b/jaja/mk/orzechów-przecier  owocowy, wafelek ryżowy lub kukurydziany. Napój orkiszowy do picia.

Woda do picia

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze,
Piątek

16.10.2020

 

Płatki kukurydziane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką z kurczaka, plasterkiem kiszonego ogórka, paseczkiem papryki czerwonej (d b/mk/pm – pieczywo mieszane, masło flora, dżem,  kaszka bezmleczna ), herbata z limonką .  II śniadanie: winogrono, jabłko, śliwka.

D b/cytrusów-herbatka bez dodatku limonki.

D b/winogrona/jabłka- śliwka.

Kotlet z ciecierzycy , ziemniaki słodkie z koperkiem, szpinak gotowany, surówka z brzoskwiń i marchewki.

Kompot ananasowo-porzeczkowy.

 

Zupa z  brokułów z kaszą jęczmienną, warzywami, natka pietruszki.

D b/pora/selera/pietruszki/natki-zupa brokułowa z marchewką.

Maślanka o smaku mango, herbatniki bezglutenowe i orzechy piniowe i daktyle do pochrupania.

D b/pm/orzechów – przecier owocowy, soczek do picia.

Woda do picia.

alergeny Gluten, białko mleka krowiego, laktoza, Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, białko mleka
Scroll to Top
Skip to content