Jadłospis na okres 02 – 05/05/2023

Wtorek  02/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Kasza kukurydziana  na mleku, wafelek ryżowy z dżemem, herbata z limonką

II. Jabłka, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, pulpety cielęce w sosie koperkowym, cukinia duszona, surówka z pomidorów z cebulką i olejem, kompot gruszkowy Zupa jarzynowa z kasza manną i koperkiem Twarożek waniliowy, chrupki kukurydziane
alergeny mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten mleko

Czwartek  04/0/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki żytnie  na mleku,  wafle ryżowe, twarożek kakaowy, herbata z cytryną

II. Banany, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, kotlet mielony z piersi indyka, brukselka gotowana, surówka z pomidorów z cebulka i olejem, kompot z porzeczek i truskawek Zupa cebulowa z makaronem i koperkiem Mleko waniliowe, biszkopciki

Dieta: roślinne mleko waniliowe, ciasteczko bez jaj i mleka

alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten Mleko, gluten, jaja

Piątek  05/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Makaron na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka drobiowa,  ogórek zielony, herbata owocowa

II. Winogrona, woda                                                        Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza gryczana , pulpeciki z morszczuka w sosie chrzanowym, jarzynka z buraczków, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem zielonym i jogurtem, kompot Krem z zielonych warzyw z ziemniakami i koperkiem Biszkopt z gruszkami, Jogurt owocowy

Dieta: jabłko pieczone, wafelek ryżowy, koktajl owocowy na mleku roślinnym/jogurt bez laktozy

alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

 

Scroll to Top
Skip to content