| JADŁOSPIS NA OKRES 02 – 06/11/2020 | |||||||||
| Poniedziałek 02/11/020 | |||||||||
| I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
| posiłek | I. Zacierki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka z kurczaka, ogórki małosolne, herbata owocowa II. Gruszki, jabłka, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Kasza bulgur, gulasz cielęcy w sosie morelowym, brukselka gotowana, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot gruszkowy | Zupa szpinakowa z ziemniakami i koperkiem | koktajl jagodowy na jogurcie, biszkopty Dieta: koktajl na jogurcie bez laktozy, kisiel jagodowy, herbatniki bez jaj i mleka | |||||
| alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, | seler, | gluten, jaja, mleko | |||||
| Wtorek 03/112020 | |||||||||
| I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
| posiłek | I. Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek truskawkowy, lemoniada II. Banany, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, marchewki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z papryk, jabłkiem i jogurtem czosnkowym, kompot wieloowocowy | Zupa koperkowa z lanymi kluskami | Ryż z musem owocowym | |||||
| alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, gluten | ||||||
| Środa 04/11/2020 | |||||||||
| I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
| posiłek | I. Pieczywo z masłem i natką, ser żółty z zielonym ogórkiem, kakao II. Mandarynki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Ziemniaki, pulpety z piersi indyka w sosie śliwkowym, szpinak gotowany, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wiśniowy | Zupa kalafiorowa z kaszą manną i koperkiem | Placki z jabłkiem, woda z syropem owocowym Dieta: jabłko pieczone z cynamonem | |||||
| alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, gluten | gluten, jaja, mleko | |||||
| Czwartek 05/11/2020 | |||||||||
| I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
| posiłek | I. Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbatka rumiankowa, II. Jabłka, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Ziemniaki, kotlet mielony z dorsza, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot śliwkowy | Zupa cebulowa z makaronem orkiszowym i koperkiem, zabielana śmietaną | Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane Dieta: budyń na mleku bez laktozy, budyń na mleku roślinnym | |||||
| alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, mleko, jaja | seler, mleko, gluten | mleko | |||||
| Piątek 06/11/2020 | |||||||||
| I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
| posiłek | I. Płatki ryżowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z ciecierzycy z ogórkiem kiszonym, świeża mięta z cytryną II. Melony, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Makaron z białym serem i truskawkami, kompot śliwkowy | Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem | Kisiel brzoskwiniowy, herbatniki maślane | |||||
| alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, mleko, jaja | seler, | gluten, jaja, mleko | |||||