Jadłospis na okres 02 – 06/11/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 02 – 06/11/2020
Poniedziałek 02/11/020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I.  Zacierki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka z kurczaka, ogórki małosolne, herbata owocowa                                     II. Gruszki, jabłka, woda                   Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza bulgur, gulasz cielęcy w sosie morelowym, brukselka gotowana, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot gruszkowy  Zupa szpinakowa z ziemniakami i koperkiem koktajl jagodowy na jogurcie, biszkopty                              Dieta: koktajl na jogurcie bez laktozy, kisiel jagodowy, herbatniki bez jaj i mleka
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, seler, gluten, jaja, mleko
Wtorek 03/112020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek truskawkowy, lemoniada                              II. Banany, woda                                    Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, marchewki gotowane, surówka z kapusty pekińskiej z papryk, jabłkiem i jogurtem czosnkowym, kompot wieloowocowy Zupa koperkowa z lanymi kluskami Ryż z musem owocowym
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten  
Środa 04/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Pieczywo z masłem i natką, ser żółty z zielonym ogórkiem, kakao                   II. Mandarynki, woda                       Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety z piersi indyka w sosie śliwkowym, szpinak gotowany, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wiśniowy  Zupa kalafiorowa z kaszą manną i koperkiem Placki z jabłkiem, woda z syropem owocowym                 Dieta: jabłko pieczone z cynamonem
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten gluten, jaja, mleko
Czwartek  05/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, herbatka rumiankowa,                           II. Jabłka, woda                        Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, kotlet mielony z dorsza, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot śliwkowy Zupa cebulowa z makaronem orkiszowym i koperkiem, zabielana śmietaną Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane                         Dieta: budyń na mleku bez laktozy, budyń na mleku roślinnym
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten mleko
Piątek  06/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki ryżowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z ciecierzycy z ogórkiem kiszonym, świeża mięta z cytryną                         II. Melony, woda                         Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Makaron z białym serem i truskawkami, kompot śliwkowy Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem Kisiel brzoskwiniowy, herbatniki maślane
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko
Scroll to Top
Skip to content