Jadłospis na okres 05 – 09/10/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 05/10/ – 09/10/2020
Poniedziałek 05/10/020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Ryż na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wędzona z pomidorkami koktajlowymi, herbata owocowa                                    II. Jabłka, gruszki, , woda                   Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza bulgur, gulasz cielęcy w sosie żurawinowym, brukselka gotowana, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot z czarnej porzeczki  Kapuśniak z ziemniakami i koperkiem Budyń czekoladowy, biszkopciki (herbatniki bez jaj)                                                 Dieta: mus owocowy
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, seler, gluten, jaja, mleko
Wtorek 06/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I.  Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek kakaowy, lemoniada                                           II. Maliny, melony, woda                 Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, marchewka gotowana, surówka z białej kapusty i kolorowej papryki z jabłkiem, koperkiem  i jogurtem czosnkowym, kompot czereśniowy Zupa pomidorowa z lanymi kluskami i koperkiem, zabielana śmietaną                             Dieta Zupa z makaronem bezjajecznym Kisiel owocowy z tarta gruszką, herbatniki maślane (dieta: herbatniki bez jaj i mleka)
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja, mleko
Środa 07/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki gryczane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z mozarelli ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, kawa zbożowa                                         II. Banany, woda                                 Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, kotlet mielony z mintaja, kalafior gotowany, surówka z pomidorów z dymką i oliwa z oliwek, kompot truskawkowy  Zupa cebulowa z makaronem i koperkiem Sernik z z jogurtu greckiego ze świeżym mango i malinami, herbata owocowa Dieta: mus z mango z malinami, chrupki kukurydziane
alergeny gluten, mleko, jaja gluten,  jaja seler, gluten gluten, jaja, mleko
Czwartek  08/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza orkiszowa na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajko na twardo ze szczypiorkiem, pomidor malinowy, herbatka rumiankowa                                      II. Borówki, jabłka. woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Makaron ala spaghetti w sosie mięsno jarzynowym z pomidorami i  tartym serem żółtym, surówka z kalarepki z jabłkiem, marchewką i jogurtem, kompot śliwkowy Krem z białych warzyw z nutą gruszki i batatami Placki z jabłkiem, nektar owocowy Bobofrut
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko
Piątek  09/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasztet z ciecierzycy ze szczypiorkiem i sałatą, woda z syropem owocowym                           II. Melony, woda                          Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety z łososia w sosie koperkowo cytrynowym, jarzynka z dyni, surówka z kiszonych ogórków z cebulka i olejem z pestek winogron Barszcz czerwony z czerwona fasolą gotowana na parze i zacierkami razowymi Ciasto marchewkowe, kakao
alergeny gluten, mleko, gluten, jaja seler,  gluten gluten, jaja, mleko
Scroll to Top
Skip to content