Jadłospis na okres 12 – 16/10/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 12 – 16/10/2020
Poniedziałek 12/10/020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki owsiane na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wędzona z kurczaka, pomidorki koktajlowe, lemoniada                                                 II. Gruszki, woda                                 Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza gryczana, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, fasolka szparagowa gotowana, surówka z dyni z jabłkiem i jogurtem, kompot  z owoców mieszanych Krem z kukurydzy z ziemniakami i koperkiem Naleśniki z dżemem, maślanka z malinami                   Dieta: kisiel malinowy
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko
Wtorek 13/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Ryżanka cynamonowa na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek waniliowo kokosowy, woda z syropem owocowym                                          II. Maliny, borówki, woda                     Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, mizeria z jogurtem koperkowym, kompot wiśniowy Krupnik z suszonymi pomidorami i koperkiem Kefir truskawkowy, biszkopty Dieta: kisiel truskawkowy, herbatniki bez jaj
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten gluten, jaja, mleko
Środa 14/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, sałata, herbata owocowa                          II. Winogrona kolorowe, woda                               Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Makaron, pulpety drobiowe w sosie śliwkowym, szpinak duszony z masłem i czosnkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot czereśniowy Zupa fasolowa z ziemniakami i koperkiem Racuszki z żurawiną, kakao Dieta: deserek owocowy, chrupki kukurydziane
alergeny gluten, mleko, gluten, jaja seler, gluten, jaja, mleko
Czwartek  15/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Pieczywo z masłem i natką, pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem, ogórek kiszony,  kawa zbożowa na mleku                          II. Jabłka, woda                                 Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, krokiety jajeczne w sosie musztardowym, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z cebulką i oliwą z oliwek Zupa kalafiorowa z kaszą bulgur i koperkiem, zabielana śmietaną Twarożek muesli z miodem i bakaliami, herbata               Dieta: kasza kukurydziana z bakaliami i miodem
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, jaja seler, mleko, gluten gluten, mleko,
Piątek  16/10/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza manna na mleku, wafle ryżowe z dżemem, herbata                                  II. Banany, woda                           Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety z mintaja w sosie śliwkowym, brokuły gotowane, surówka wielowarzywna z  jogurtem Zupa szpinakowa z grzankami Biszkopt z jabłkiem, soki bobofrut                       Dieta: jabłko pieczone, herbatniki bez jaj i mleka
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja, mleko
Scroll to Top
Skip to content