JADŁOSPIS NA OKRES 19 – 23/10/2020 |
||||||||||
Poniedziałek 19/10/020 |
||||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | ||||||||
posiłek | I. Płatki żytnie na mleku, pieczywo z masłem i natką, polędwica z kurczaka, pomidor, lemoniada
II. Melony, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Kasza jęczmienna, gulasz cielęcy w sosie morelowym, marchewka gotowana, surówka z białej kapusty z papryką, jabłkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy | Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem | Jogurt z truskawkami i mango, biszkopty Dieta: jogurt bezlaktozowy, kisiel truskawek i mango, wafelek ryżowy | ||||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, | gluten, jaja, mleko | ||||||
Wtorek 2010/2020 |
||||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | ||||||||
posiłek | I. Kasza jaglana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek jagodowy, woda z syropem owocowym
II. Mandarynki, gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ziemniaki piure, klops drobiowy w sosie koperkowym, fasolka jarzynka z dyni, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot truskawkowy | Zupa pomidorowa z makaronem i koperkiem, zabielana jogurtem | Ryż jaśminowy z musem owocowym, świeża mięta z limonką | ||||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, gluten, jaj, mleko | |||||||
Środa 21/10/2020 |
||||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | ||||||||
posiłek | I. Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata owocowa
II. Gruszki woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ryż na sypko, rolada z piersi indyka ze szpinakiem, zapiekana w sosie jogurtowo ziołowym, bukiet jarzyn gotowany, surówka z buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot śliwkowo wiśniowy | Zupa cebulowa z ziemniakami i koperkiem, zabielana jogurtem | Kisiel owocowy, herbatniki maślane, Dieta: herbatniki bez jaj i mleka | ||||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, jaja | seler, mleko, gluten | gluten, jaja, mleko | ||||||
Czwartek 22/10/2020 |
||||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | ||||||||
posiłek | I. Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty z rzodkiewką, kawa zbożowa
II. Winogrona, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ziemniaki, kotlet mielony z dorsza, jarzynka z buraczków, surówka kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot czereśniowy | Zupa koperkowa z lanymi kluskami | Krem twarogowy z malinami, lemoniada | ||||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, jaja | seler, mleko, gluten | mleko | ||||||
Piątek 23/10/2020 |
||||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | ||||||||
posiłek | I. Kasza orkiszowa na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajko na twardo ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbatka rumiankowa
II. Banany, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Makaron z musem truskawkowo brzoskwiniowym i sosem jogurtowo waniliowym, kompot ananasowy | Krupnik z pęczaku z ziemniakami i koperkiem | Ciasto czekoladowe, mleko waniliowo kokosowe
Dieta: Kisiel ananasowo kokosowy, herbatniki bez jaj i mleka |
||||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, jaja, mleko | seler, | gluten, jaja, mleko |