Jadłospis na okres 19 – 23/10/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 19 – 23/10/2020

Poniedziałek 19/10/020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki żytnie na mleku, pieczywo z masłem i natką, polędwica z kurczaka, pomidor, lemoniada

II. Melony, woda                                       Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza jęczmienna, gulasz cielęcy w sosie morelowym, marchewka gotowana, surówka z białej kapusty z papryką, jabłkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy  Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem Jogurt z truskawkami i mango, biszkopty                                             Dieta: jogurt bezlaktozowy, kisiel truskawek  i mango, wafelek ryżowy
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

Wtorek 2010/2020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza jaglana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek jagodowy, woda z syropem owocowym

II. Mandarynki, gruszki, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki piure, klops drobiowy w sosie koperkowym, fasolka jarzynka z dyni, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot truskawkowy Zupa pomidorowa z makaronem i koperkiem, zabielana jogurtem Ryż jaśminowy z musem owocowym, świeża mięta z limonką
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaj, mleko  

Środa 21/10/2020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata owocowa

II. Gruszki woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ryż na sypko, rolada z piersi indyka ze szpinakiem, zapiekana w sosie jogurtowo ziołowym, bukiet jarzyn gotowany, surówka z  buraczków z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot śliwkowo wiśniowy  Zupa cebulowa z ziemniakami i koperkiem, zabielana jogurtem Kisiel owocowy, herbatniki maślane,                          Dieta: herbatniki bez jaj i mleka
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja, mleko

Czwartek  22/10/2020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty z rzodkiewką, kawa zbożowa

II. Winogrona, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, kotlet mielony z dorsza, jarzynka z buraczków, surówka  kiszonej kapusty  z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot czereśniowy Zupa koperkowa z lanymi kluskami Krem twarogowy z malinami, lemoniada
alergeny gluten, mleko, gluten, jaja seler, mleko, gluten mleko

Piątek  23/10/2020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza orkiszowa na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajko na twardo ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbatka rumiankowa

II. Banany, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Makaron z musem truskawkowo brzoskwiniowym i sosem jogurtowo waniliowym, kompot ananasowy Krupnik z pęczaku z ziemniakami i koperkiem Ciasto czekoladowe, mleko waniliowo kokosowe

Dieta: Kisiel ananasowo kokosowy, herbatniki bez jaj i mleka

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, jaja, mleko seler, gluten, jaja, mleko
Scroll to Top
Skip to content