JADŁOSPIS 23-27.11.2020r.

JADŁOSPIS 23-27.11.2020r.

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek

 

23.11.2020

– Płatki żytnio -jaglane gotowane na mleku,  pieczywo mieszane z pastą z soczewicy i awokado z plasterkiem ogórka kiszonego, mięta do picia.

D b/mk/pm -kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym, pasta z soczewicy.

II śn: jabłka, gruszka, banan.

Woda do picia.

D b/jabłka-gruszka.

– Potrawka z filetu z indyka, ziemniaki słodkie, cukinia gotowana na jarzynkę, sałatka (ogórek zielony, marchewka, seler, por i śliwka suszona i morelka suszona ) z jogurtem. D b/pm-bez jogurtu), kompot śliwkowy. – Zupa rosół  na wywarze jarzyn  z kaszą kuskus.

D b/selera/pora/natki/pietruszki- zupa marchewkowa z kaszą kuskus.

– Jabłko pieczone z miodem i ryżem, orzechy piniowe i chrupki kukurydziane do pochrupania, kawa zbożowa na mleku.

D b/pm/jaj/ryżu/miodu/mk – przecier owocowy, soczek, wafelek ryżowy i kukurydziany.

Woda do picia.

ALERGENY Laktoza-(mleko ,ser ),gluten-pszenica.  Gluten, laktoza, jajo seler.
Wtorek

 

24.11.2020

– Kakao do picia na mleku ( d b/kakao -mleko do picia)

Pieczywo mieszane z masłem szynką z kurczaka, ogórkiem świeżym, herbata z cytrynką do picia do picia.

D b/pm/mk/cytrusów -kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z florą, z szynką z kurczaka lub dżemem, herbatka bez dodatku cytrynki.

II śn: jabłka, winogrono, melon, gruszka. D b/jabłka/winogrona-gruszka.Woda do picia.

– Zraziki wieprzowe z pomidorkami suszonymi w zalewie, kasza gryczana na sypko z natką, sałatka z buraczków z morelką i śliwką suszoną, kalafior gotowany na jarzynkę, kompot owoce mieszane.

D b/truskawki-gruszka.

– Brokułowa z ziemniakami na wywarze jarzyn zabielana jogurtem, koperkiem i wcieranym jajkiem.

D b/pm – zupa bez jogurtu.

D b/jaj – zupa bez dodatku jaj.

 

– Twarożek o smaku bananowym.

D b/pm/banana- przecier  owocowy, chrupki kukurydziane i herbatniki, napój owsiany i woda do picia.

ALERGENY Laktoza-(mleko, ), gluten-pszenica gluten-bułka, jajka, Seler, laktoza-ser.
Środa

25.11.2020

– Płatki mieszane (owsiane i jęczmienne) na mleku, pieczywo  mieszane  z masłem,  z pastą z zielonego groszku i świeżą kalarepą, herbata owocowa do picia z świeżą miętą.

D b/mk/pm – kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem flora, dżem lub szynka z kurczaka.

II śn: banan, jabłka, gruszki.

D b/jabłka – gruszki.

Woda do picia.

– Kotlecik z soczewicy czerwonej czosnkiem, ziemniaki słodkie z natką, fasolka gotowana na jarzynkę, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, rodzynkami, i  jogurtem.

D  b/pm- surówka z olejem.

Kompot z wiśni, borówki i mango.

 

– Zupa koperkowo-selerowa z kaszą manną na wywarze z jarzyn.

– Kisiel malinowy, wafle suche, napój orkiszowy i woda do picia.

 

 

ALERGENY Laktoza-mleko, gluten-pszenica, jaja. gluten-bułka, jajka ,laktoza-jogurt. seler, laktoza-kefir, maślanka.
Czwartek

26.11.2020

– Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, puszysty twarożek o smaku waniliowym z ogórkiem świeżym, herbata owocowa z imbirem.

D b/pm/mk – kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i dżemem, kaszka ryżowa.

II śn: , jabłka, gruszki, kiwi.

D b/jabłka – gruszki.

Woda do picia.

– Makaron kolorowy z mięsem z indyka , bukiet jarzyn (kalafior, brokuł), surówka z pora z jabłkiem oraz  jogurtem naturalnym,  kompot truskawkowy.

D b/truskawki – kompot śliwkowy.

– Zupa z groszkiem i fasolą na wywarze jarzyn z ziemniakami  i natką pietruszki.

– Placek ze śliwką, dieta jabłuszko duszone z cynamonem, orzechy piniowe i nerkowca do pochrupania.

D b/jaj/pm – przecier owocowy.

Woda z sokiem do picia.

ALERGENY laktoza-mleko, ser, jaja. laktoza-jogurt, jaja, bułka-gluten seler, gluten -bułka.
Piątek

27.11.2020

– Płatki jęczmienne  gotowane na mleku, pieczywo mieszane z plasterkiem pomidorka i ogórka kiszonego, herbatka do picia, d b/pm/mk/pomidora – kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem.

II. śn : gruszki, jabłka winogrono, śliwki.

D b/jabłka/winogrona – gruszka.

– Dukaty z łososia,  ziemniaczki słodkie z koperkiem, brukselka gotowana na jarzynkę, surówka z papryki czerwonej i ogórka zielonego z olejem.

Kompot ananasowo –brzoskwiniowy.

– Zupa pomidorowa z ryżem     jaśminowym.

D b/ryżu – makaron bez jajeczny.

D b/pomidora – zupa jarzynowa.

D b/pora/selera/pietruszki/natki-zupa pomidorowa z marchewką.

-Jogurc –   Galaretka wiśniowa, daktyle i figi do pochrupania,  woda do picia.

Alergeny Laktoza, gluten, jajo Gluten, jajo, seler Seler, laktoza

 

Scroll to Top
Skip to content